Afstaan van bronnen aan andere programma's inschakelen of uitschakelen

Het verbruik van computerbronnen door Kaspersky Endpoint Security bij het scannen van de computer kan de belasting van de CPU en de subsystemen van de harde schijf verhogen. Dit kan andere programma’s vertragen. Om de prestaties te optimaliseren, biedt Kaspersky Endpoint Security een modus voor het overbrengen van bronnen naar andere programma's. In deze modus kan het besturingssysteem de prioriteit van de scantaakthreads van Kaspersky Endpoint Security verlagen als de CPU-belasting hoog is. Hierdoor kunnen de bronnen van het besturingssysteem opnieuw worden gedistribueerd naar andere programma’s. Scantaken krijgen dus minder CPU-tijd. Als gevolg hiervan zal Kaspersky Endpoint Security er langer over doen om de computer te scannen. Standaard is het programma geconfigureerd om bronnen aan andere programma's af te staan.

Zo schakelt u het afstaan van bronnen aan andere programma's in of uit:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Algemene instellingenProgramma-instellingen in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik in het blok Prestaties het selectievakje Bronnen aan andere programma's geven om het toewijzen van bronnen aan andere programma's in of uit te schakelen.
  4. Sla uw wijzigingen op.